mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Motoryzacja ogólnie

Motoryzacja ogólnie

Komentujesz artykuł z Motogazety mojeauto.pl: czytaj komentowany artykuł.

Zimą też można oszczędzać paliwo

~zwykly kierowca

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-27 | 16:09

Jak zawsze sa trzy prawdy:
Swieta prawda, Naga prawda i g...o prawda- do tej ostatniej zaliczyc moge polewanie ciepla woda szyby w samochodzie ale juz nie karoserii........!!!!! Mhm a jak mozna taka sztuke wykonac???????????????????
Poza tym z grubsza sie zgadzam z poradami.
Pozdrawiam i szerokiej drogi.
Ps. Chyba mam odpowiedz na postawione wczesniej pytanie: W celu polania woda ciepla szyby, nalezy dana szybe wymontowac z pojazdu na nieoslonietej przestrzeni polac ciepla woda poczym ponownie wmontowac. hehehehe

strona 1 (z 3) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~asdf

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 07:26

Polanie zamarzniętej szyby cieplą wodą kończy się jej efektownym pęknięciem! Sprawdzone na samochodach flotowych.

~e

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 07:50

"(...) nie hamować silnikiem (...)" ??? - Przecież to podstawowa zasada ekodrivingu!

rukcug

Nowicjusz

rukcug

Miasto: Katowice

Auto: Opel Omega

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 08:19

polać woda szybe ,aby nie polać karoseri? przeciez to zaraz zamarżnie,a ruszanie rano na mrozie ?,ja jednak pare sekund czekam, ale hamowanie silnikiem :chyba nie miał na mysli dojazd do skrzyzowania na biegu?raczej hamowanie...z tym to bym sie zgodził...a mam prawo jazdy 35 lat

~wojtek

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 08:20

Ja mam kolegę, który od kliku lat zamiast skrobania przedniej szyby, polewa ją ciepłą czy też letnią wodą, bez żadnych konsekwencji. Posiada Hondę Civic akurat.

~FX

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 08:30

Stek bzdur przyprawiony "wiedzą" rodem z Auto Świata.
Hamowanie silnikiem - zarówno na zimny jak i ciepłym to tylko same oszczędności - nie wiem czym i jakimi obliczeniami sugerował się "autor"...
Polewanie szyb ciepłą wodą !!! Słów brak na opisane tego idiotycznego pomysłu... Wystarczy jeden delikatny odprysk po kamieniu na szybie - bo który samochód takowego nie ma - i woda o temp. zaledwie 15 st i mamy pięknie przerysowana szybę kwalifikującą się do zabrania dowodu, mandatu i wymiany kosztującej parę stów.
A już ten pomysł ze spacerkiem "kilka kilometrów po bułki" na prawdę mnie rozwalił... Ciekawe czy autorzy tego pomysłu, mając rano 40min czasu z którego połowę muszą przeznaczyć na skrobanie samochodu ze śniegu i lodu robią sobie taki "poranny spacerek"

~Inż. mechaniki

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 09:40

AGREGAT.
Od kiedy w pojazdach silnikowych montowane sa "agregaty" co za nowomoda panuje wśród dziennikarzy pseudomotoryzacyjnych (czyli tych co nie maja żadnego przygotowania motoryzacyjnego poza lekturą gazet) aby uzywać słowa agregat zamiast słowa silnik.

Żenujący spektakl popisów lingwistycznych.

~Capsel

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 10:03

Polewanie szyb ciepłą wodą?? Czyli mam biec te 700m na parking z czajnikiem, potem podjechać pod blok ZGASIĆ silnik aby odnieść czajnik. No chyba, że ktoś mieszka w domku, ale wtedy ma garaż...To jakaś głupota przeczytana w Auto Świecie 20 lat temu. Z powodzeniem stosuję do odmrażania szyby ODMRAŻACZA, w ciągu ostatnich 11 lat skrobaczka tylko w schowku leży.

macio5

Nowicjusz

macio5

Miasto: Szczecin

Auto: Honda Civic

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 11:36

Zgadzam się z opiniami internautów. Jest to chyba najgorszy artykuł w mojeauto jaki czytałem do tej pory, a jestem waszym czytelnikiem już parę lat

~cenzura

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-10-29 | 13:41

napisałem co sądzę o tych radach to mnie o cenzurowano Wiadomość skasowana bo rzekomo użyłem zabronionego wyrazu w podpisie Dziwne

strona 1 (z 3) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro