mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Volkswagen Passat

Twój samochód - Volkswagen Passat

chwilowy problem z gazem

~puczi

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-02-14 | 21:16

witam, mam wv passata 19tdi 110km. ostatnio po wejsciu w zakret przestal mi dzialac pedal gazu. dopiero po kilkukrotnym zgaszeniu auta wrucil gaz. prosze podanie przyczyny lub czy musze jakas czesc wymienic.

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~wacha

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-10-22 | 15:37

witam
mam podobny problem z moim passkiem B6:
czasami (zwlaszcza na zimnym silniku) kiedy musze przyspieszyć (najcześciej pod górkę) auto traci moc i bardzo wolno nabiera predkosci nawet z pedałem w podłodze. Obiawy znikają po zgaszeniu i ponownym odpaleniu. Co robić?? co może być przyczyną??

~damian

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-11-24 | 02:23

witam kolego mam ten sam klopot ;p odpowiedz jest bardzo prosta pada ci czujnik pedala gazu koszt to oklo 1600 pln plus koszt wymiany ... mozesz oczywiscie wymienic na uzywke ale nie radze zrobilem to dwu krotnie i problem wraca i teraz poraz trzeci musze to naprawic tyle ze kupie orginal

~george

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-12 | 20:36

Bzdura! trzeba zobaczyć filtry, EGR, przewody podciśnieniowe, turbinę czy poprawnie doładowuje, ewentualnie przepływomierz który jest przy filtrze powietrza, taki czujnik pedału gazu nie siada od tak sobie.

~Mikevti

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-11 | 03:56

Zajzyjcie do koryta gdzie znajduje sie (ECU) czesto dostaje sie do niego woda przez uszczelke i leci po kablach na pedal gazu. mialem tak w passacie, koryto napelnalo sie woda bo kanaliki byly zawalone i nie splywala, pozdr.

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro