mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Volvo S60

Twój samochód - Volvo S60

s60 mam wrazenie na zakretach, ze ucieka mi tyl. czy tonormalne ?

~marek

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-10-10 | 21:57

Witajcie
Niedawno kupilem s60 i mam dziwne wrazenie podczas jazdy, szczegolnie z wieksza predkoscia, ze na lukach jakby uciekal mi tyl auta. Zastanawiam sie czy tak inaczej od wiekszosci aut prowadzi sie volvo czy to usterka w tylnym zawieszeniu? Moze ktos z Was mial podobne odczucie? Prosze o info.
Marek.

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~xyz

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-10-18 | 22:36

Z mojego odczucia s60 prowadzi się świetnie i w zakrętach nawet przy dużych prędkościach lepi się do drogi ,nie ma więc mowy o uciekaniu tyłu.Sądzę ze to wina zawieszenia. W moim przypadku zaczął dziwnie uciekać przód, no i niestety okazało się ze tuleje wahaczy były w fatalnym stanie..

~volvos60r6

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-10-24 | 15:58

amortyzatory trzeba sprawdzic.w swoim VOLVO tez ten sam problem mnialem amorki wymienilem i jest OK

~Robert

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-16 | 17:59

Wymien drązki stabilizatora i odbojniki gumowe i po kłopocie cena czesci to 130 zł na allegro miałem taki sam problem

~Ken

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-03 | 14:56

Ja wiem o co Ci kolego chodzi, to nie żadne tam usterki zawieszenia jak to piszą 'mundrzy' tylko wielowahacz na tyle takie sprawia wrażenie. tył nie ucieka tylko dostosowuje sie to ostrego skrętu. to normalne.

pozdro!

~volvos60r6

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-06 | 19:47

bankowo amory do wymiany! Sprawdzić także należy łączniki stabilizatora.To że VOLVO "skacze" na łukach ponieważ wielowachacz się "uklada" na łuku to BZDURA!!!!

~piterozos

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-08 | 23:56

Ja miałem podobny przypadek.
Po jeździe (takiej z 20..30min) dotknij środkowej części kół czy nie są ciepłe/gorące.
U mnie było tak że blokował się tłoczek i niekiedy hamulec nie odbijał (zardzewiało coś przy uszczelce i ją poharatało). Bynajmniej po jeździe czuć ciepło z jednego z kół i wtedy trzeba oczyścić zaciski tłoczki i sprawdzić uszczelnienia.
Pozdrawiam.

~Homer

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-15 | 10:24

Ten objaw uciekania to może być uszkodzenie/pęknięcie / aluminiowej belki która porusza się
wraz tylnym wachaczem , ma ona za zadanie utrzymywanie koła cały czas w odpowiedniej odległości od osi samochodu .

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro