mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Volvo S60

Twój samochód - Volvo S60

Volvo S 60 2,4 l 140 KM - problem

~melek

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-06-29 | 00:01

Mam od niedawna Volvo S 60. Ogolnie bylem bardzo zadowolony. Jednakze dzisiaj jadac od znajomych auto stanelo. Spadly nagle obroty i silnik zgasł. Komputer nie wykazuje zadnych nierpawidlowosci, nie pala sie zadne kontrolki. gdfy uruchamiam silnik - zapala jednakze przy najmniejszym dodaniu gazu badz probie ruszenia auto traci obroty i gasnie.
Przyznam ze jechalem tym autem przez ok 6 km na bardzo niskich obrotach - rzedu 1,5 tys.
po przejechaniu tego dystansu nagle auto stanelo. Siara jak byk gdy cholowalc musiala mnie Corsa
Czy ktos mial podobny problem i wie czego moznaby sie spodziewac ?
pozdrawiam

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~raper

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-07-24 | 10:59

hej,
ja mam 2,4 170 KM. Mialem podobne problemy z moim samochodem. Kiedy pojechalem do servisu, przeczyscili mi cos w silniku (nie pamietam co) ale i tak nie pomoglo.

Zauwazylem ze te problemy pojawialy mi sie gdy na zewnatrz bylo wilgotno...
Od 2 lat nie mam z tym problemow ale nie wiem co mialo na to wplyw (w miedzy czasie musialem wymienic sonde lambda, czujnik obrotow walka rozrzadu i nastawiacz walka rozrzadu).

Lubie bardzo ten samochod (wkrotce sie z nim rozstaje -->xc60) ale liczba usterek, ktore w nim mialem lub nadal mam jest troche za duza:
- lusterko wewnetrzne pod wplywem wysokiej temperatury stracilo czesc plynu ktory znajduje sie miedzy warstwami szkla i ktory odpowiedzialny jest za automatyczne przyciemnianie
- nastawiacz walka rozrzadu
- czujnik poziomu plynu hamulcowego zepsuty (trzebabylo zmieniac caly zbiornik)
- zle zaprojektowany zbiornik na plyn do wspomagania kierownicy (traci plyn przy ostrych skretach w lewo i wspomaganie zaczyna wyc)

na plus zaliczam hamulce (wymiana przednich po 110 tys. km)

pozdrawiam

gustawlondon

Nowicjusz

gustawlondon

Miasto: Rzeszów

Auto: Volvo S60

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-09-02 | 09:28

witam , mialem taki sam problem . posiadam model volvo s60 2.0t automat. bylem z tym w serwisie volvo powiedzieli ze modele wyprodukowane w latach 2000-2004 maja problem z przepustnica (producent bosch) i jest dwie opcje. albo sie da wyczyscic z nadmiaru nagaru lub trzeba bedzie ja wymienic.
nie daj sie mechanika z garazy jedz lepiej do serwisu gdyz musza oni wgrac nowe oprogramowanie.
koszt przepustnicy to jakies 185 funtow orginalnej w polsce powiedziano mi ze to koszt okolo 2000 zl. jezeli bedziesz chcial to podam ci bezposredni adres w anglii gdzie mozesz zamuwic ta przepustnice za tansze pieniadze. a pozniej tylko do serwisu volvo i zamontowanie jak i programowanie nie powinno kosztowac wiecej niz 500zl.
podaje mojego maila jak cos: smarcinpatryk@yahoo.com

~volvotronik

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-06 | 15:46

jak silnik normalnie odpala a nie reaguje prawidłowo na pedał gazu to prawdopodobnie uszkodzona jest elektroniczna przepustnica powinieneś odczytać kody usterek

~Ghost rider

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-06-06 | 01:54

Z tymi przepustnicami to sciema, lektroniczne przepustnice po czyszczeniu same sie autoadaptuja i nie trzeba nic wgrywac... zmiencie servis bo was w d.. jedzie.

~pysi

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-07-14 | 17:28

miałem takie coś dosłownie 4 miesiące temu, przy próbie ruszenia auto gasło, w moim przypadku komputer pokazał błąd przepływomierza, przeczyścili go i auto działało, chociaż po odpaleniu miał czasem chwile słabości i nie bardzo mógł złapać obroty, kupilem na allegro używke, wymieniłem i jest już ok.

kosmoss

Starszy motomaniak

kosmoss

Miasto: Warszawa

Auto: Ford Focus

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-08-26 | 23:12

Auto używane warto raz na jakiś czas podratować solidnym serwisem , jeśli ceny za wysokie to są oferty typu 4+ dla aut czteroletnich i starszych , zawsze trochę grosza w kieszeni zostanie.

kola48

Nowicjusz

kola48

Miasto: Tomaszów Mazowiecki

Auto: Volvo S60

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-11-06 | 14:09

czy ktos moze wie gdzie jest przepustnica w volvo s60 2.0t i co trzeba zdemontowac zeby ja wyjac

~piterozos

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-09 | 00:10

Twój 140KM nie ma turbo i jezeli jest prze liftem to ma problemy z przepustnicą. Oznacza to że trzeba znależć firmę regenerującą w internecie np allegro i im wyslac. troche kosztuje ale zapomnisz na zawsze. Serwis czasem wgrywa poprawke (bo wiedza ze wypuscili bybla..dlatego w poliftowych nie ma juz tej przep.) ale ona tez gowno daje .. pozwala jezdzic ale to jest niewystarczajace docelowo. Wogole to w stanach i niektorych krajach UE są nakazal VOLVO wymianę na bezawaryjne lub wymiane na takie same za darmo co 100k km. bo mniej wiecej taka przepustnica wytrzymuje 100k km. Polskie serisy to oszolomy i nawet tego nie wiedza ... a niektorzy oszukuja ze nie wiedza aby temat uciszyc. Wstyd.

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro