mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Audi A3

Twój samochód - Audi A3

Problem z skrzynia biegów

~krzys

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-31 | 07:36

Witam mam taki problem ktory zdarzył się już 2 razy mianowicie jak odpaliłem auto to wszystkie biegi zaczeły ciężko chodzić 1 i 2 z ledwością dałem rade wrzucić jak próbowałem dać wsteczny to wchodzi ale słychać zgrzyt jak wyłącze silnik wcisne sprzęgło biegi wchodzą idealnie - miałem tak wczoraj jak przejechałem ok.80 km to biegi znowu zaczeły chodzić idealnie - nie dawno ta skrzynie miałem wymienianą czy jest możliwe że gości co mi to robił dolał jakiegoś złego lub starego oleju i przy duzych mrozach olej moze zamarzac a potem jak sie rozgrzeje zaczyna znowu chodzić dobrze?? bo jak nie mam pojęcia co to może być

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

wilhelm

Nowicjusz

wilhelm

Miasto: Opole

Auto: Ford Fiesta

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-05 | 20:41

Audi ma to do siebie że jest wybredne wobec oleju a szczególnie skrzynia biegów , powinien być z normami producenta ,dziękuj że nie masz automatyka to byś się dopiero dowiedział- zapytaj się mechanika o parametry wlanego oleju i sprawdż zgodność ,wg klasyfikacjii Mercedes lub General Motors

~haha

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-06 | 19:00

kurde te auto miałem właśnie w automacie i tam powoli przestał chodzic wsteczny wiec dałem wymieniac olej pseudo mechanikowi i po wymianie przez 3-4 tygodnie skrzynia chodziła jak nowa potem sie zepsuła całkiem a za wymiane mnie skasował tylko 200zł wiec nie wiem co on tam wlał a że to był mój 1 automat to nie miałem pojecia

~2

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-06 | 19:01

wymieniłem skrzynie na manualna u innego mechanika i przypuszczam ze to bedzie olej gestniał bo jak było ciepła nic podobnego sie nie działo i tej zimy nie tylko ja tak mam bo koledzy maja podobnie

~Martyna

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-19 | 15:48

[Treść posta została usunięta przez moderatora!]

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro