mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Ford Focus

Twój samochód - Ford Focus

trzesie przodem

longfordtown

Nowicjusz

longfordtown

Miasto: Radom

Auto: Ford Focus

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-11-11 | 12:18

witam, zakupilem forda focusa 2000 r 1.6 zetec , trzeslo przodem przy jezdzie od 70-100 km/h , myslalem ze to felgi wiec wymienilem felgi na nowki , wywazylem , wymienilem maglownice, koncowki sprawdzone niby ok i tarcze i klocki ale dla pewnosci ustawilem zbieznosc no i ku memu zdziwieniu nic sie nie poprawilo, opony nowki jak i alusy, ma ktos jakis pomysl bo mnie kreew zalewa?

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~dsn

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-11-14 | 20:09

Witaj.
Miałem podobną przypadłość w ff'99 1.8zetec. Dwóch mechaników grzebało dwa tygodnie i nic. Trzęsło jak diabli, szczególnie przy dodaniu gazu - im więcej gazu tym większe wibracje. Trafiłem do fachowca i okazało się, że poszły półosie. A że ów mechanik w Bielawie (DDZ) to mistrz to i naprawił. Działają już trzy lata.
POZDROWIENIA DLA AUTO-MARCO...

~Eryk

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-11-27 | 10:07

Powiem tak ,masz lużny element oblachowania o którym nie wiesz ! Może być cokolwiek albo osłona plastikowa spodu albo niedokręcone nadkole albo niedokręcony dobrze zderzak albo lużną lampę ,przerabiałem te numery już nieraz musisz po kolei wszystko sprawdzić .

~Snajper 87

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-12-20 | 15:09

Miałem to samo, zwłaszcza przy przyśpieszaniu między 80 a 100, 110 najbardziej było czuć, wina półosi. Wydawało mi się że z prawej bardziej częsie i wymieniłem tylko z prawej poprawiło się ale dalej trzęsło, wymieniłem drugą i jak ręką odjął. Półosie wymieniłem oczywiście na nowe ale nie przepłacałem, kupiłem najtańsze nówki jakie znalazłem na allegro chyba jedna 300 a druga 350 zł kosztowała czy tak jakoś nie pamiętam bo to było ponad rok temu. Przejechałem ponad 20 tys. na tych półosiach i mam spokój. Napisz jaki masz przebieg, ciekaw jestem przy jakim przebiegu mniej więcej to się dzieje. Mój miał niby 150 tys jak to dawało się we znaki ale nie mam samochodu od nowości i nie wiem czy to był faktyczny przebieg.

~Arek

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-12-28 | 18:11

dolej oleju do skrzyni. znajomy jedzil po mechanikach i każdy stwierdzal coś nowego tez wymienial opony amory końcowki drazkow kierowniczych półosie a co sie okazalo mial za malo oleju w skrzyni

~JERRY

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-25 | 12:57

W moim fordzie powodem "skakania",był brudny przepływomierz (delikatna część,el.mostek oporowy),a powodem drgań kierownicy,nie były półosie(musiałem zwrócić do sklepu,ale obciach) tylko niewyważone koło przednie.Zgubiony "ciężarek.Oleju ze skrzyni teoretycznie nie ubywa.Jedynie sprawdzamy poziom ,odkręcając spec. śrubę,podczas okresowego przeglądu,albo w jakiejś wyjątkowej sytuacji( np.wyraźne uderzenie o przeszkodę pod autem).Olej może jedynie wydostać się przez zużyte uszczelniacze półosi lub małą uszczelkę spec.simmerring wybieraka biegów.Wystarczy,że spadnie delikatna gumowa osłona,dostanie się tam piach,i rozszczelni.

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro