mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Hyundai Tucson

Twój samochód - Hyundai Tucson

Nie chce odpalić - Rozrusznik kręci, akumulator działa, paliwa nie brakuje

~bbmbm

Zgłoś komentarz do moderacji 2011-12-28 | 21:04

Witam !!!
Mam problem z moim HYUNDAIem - nie odpala
Rozrusznik kręci, akumulator działa, paliwa nie brakuje.
Po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka od grzania świec, ciągle pali się kontrolka ESP OFF.
Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o pomoc.
Pozdrawiam

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~DAWID

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-04 | 18:37

Witam,ja mam ten sam problem,jeżeli już coś wiesz to,prosze napisz co z tym zrobić

~luki

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-09 | 18:37

witam, mam ten sam problem, wszystkie bezpieczniki i zasilania sprawdzone, zasilania do sterownika jak i masy też, wszystko wygląda ok a nadal nie ma kontrolki check,świec żarowych i immo, moje podejrzenie pada na sterownik silnika, prosze o jeszcze jakieś sugestie i podpowiedzi??

~Zyga56

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-10 | 21:00

Hyundai Tucson 2 CRDI 4x4 rok prod. 2006, 92 tys. przebiegu. 19.12.2011 roku w ciągi kilku godzin przejechałem ponad 600 km, więc należało przypuszczać, że zarówno EGR jak i DPF są w porządku. Wieczorem samochód odstawiłem na parking strzeżony. W nocy temperatura powyżej "0". ok. godz. 9 rano odpaliłem bez żadnych problemów /nowy akumulator 100Ah/. Do bloku mam ok. 300m, podjechałem pod klatkę, Kiedy po kilku minutach próbowałem odpalić, silnik się zbuntował. Przeszedłem większość czynności i sprawdzeń w takich przypadkach, nic. Żadna kontrolka nie wskazywała na awariię. Oczywiście laweta i serwis.Komputer nie wskazał nieprawidłowości. Bystrzy mechanicy ustalili, że zatarł się i zawiesił zawór EGR /nowy w serwisie 2000 zł, w Rzeszowie/. Poprosiłem aby przeczyścili, jest taka opcja, ale serwis nie bierze odpowiedzialności i nie daje gwarancji. Zapłaciłem ok. 750 zł. Po naprawie silnik pracował ok. Na początku stycznia zapaliła się kontrolka CHECK,stwierdziłem spalenie 2 świec żarowych, wymieniłem wszystkie, ale nie zgasła, nadal pali się przy uruchomionym silniku. Przy wymianie świec stwierdziłem nieszczelność pompy paliwa wysokiego ciśnienia i to jest prawdopodobnie powodem świecenia tej kontrolki. Nowa pompa 2600 zł. Biorę pod uwagę zmianę samochodu, gdyż w takim tempie nie jestem w stanie finansowo nadążyć za awariami.

~węgorz

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-03-19 | 20:30

mam ten sam Problem co kolega z Tucsonem również nikt nie potrafi okreslic przyczyny dlaczego samochód nie odpala. podejrzenie padło na komputer, ale zastanawiam się na razie nad wymianą bo to koszt około 1000 zł, a jeżeli to nie to to co ???. może ktoś już doszedł do tych wniosków proszę o odpowiedź. pozdrawiam wszystkich pogrążonych użytkowników HYUNDAI

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro