mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Mercedes Sprinter

Twój samochód - Mercedes Sprinter

2.2 cdi odwieczna walka,brak mocy.Tryb awaryjny3000tys obrotow i koniec.

koczajkowy

Nowicjusz

koczajkowy

Miasto: Końskie

Auto: Mercedes Sprinter

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-31 | 12:15

bylem juz uwszystkich mechanikow.dowiedzialem sie duzo rzeczy o moim aucie;brak EGRa,brak przeplywki,brak katalizatora.wymienilem wtryski z przewodami.podmienilem kazdy zawor elektroniczny,sprawdzilem uklad podcisnienia,turbine.I NIC!.TRYB AWARYJNY.Przyszly mrozy zaczol szalec zegar temp wody.Podczas jazdy jest ok. wystarczy ze zdejme noge z gazu wskazowka leci w dol.wymienilem termostat (orginal) I NIC to samo.moze ktos mi pomoze gdzie szukac od czego zaczac.Czy to naprawde wina paliwa

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~dawidos20wp

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-02-03 | 15:07

Wiesz kolego co z tym problemem zrobić sprzedaj to g........ i kup sobie sprintera 2,9TDI a problemy ci się skończą to jest prosty silnik minimalnie naszpikowany elektroniką. A te sprintery szczególnie 2,2 i 2,7 oraz motor 3l w CDI to porażka jest naszpikowany elektroniką zaworami różnymi czujnikami a co najgorsze układ paliwowy działa na zasadzie wysokiego cisnienia nie ma mocnych co 120 tyś km wymienisz cały układ paliwowy a po drodze różnego rodzaju czujniki. My posiadamy na pogotowiu ratunkowym sprintery 2,2 i 2,7 i co 80tyś km dyrekcja wymienia cały układ paliwowy bo po prostu pada na naszym paliwie mamy normy europejskie certyfikaty atesty jakościowe ale to tylko na papierze to jest ściema paliwo jest szajs. Mam kolege jeżdzi sprinterem 2,2 na TAXI i powiem ci kolego jeżeli tankowaliśmy autko w niemczech to samochód całkiem inaczej chodził jakby był zwawszy ciszej chodził i mniej palił spalanie takiego auta w polsce na trasie z ładunkiem 1,5t spalił 12l na dystansie 700km w niemczech litr mniej na ich paliwie. Także radze bracie wymień na coś innego bo wymienisz pół silnika a auto i tak będzie szwankować przy pierwszej lepszek okazji pozdrawiam i zastanów sie nad tym co ci napisałem

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro