mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Skoda Fabia

Twój samochód - Skoda Fabia

Podwyższone spalanie?

~dominik

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-26 | 11:58

Cześć wszystkim! Od grudnia 2011 jeżdżę Fabią 1.4MPI z 2003r. Auto kupiłem przy salonie Skody zatem mogę sądzić, że trafiłem na pewny egzemplarz. Wszystko byłoby fajnie gdyby nie spore spalanie, którym wykazuje się to autko. Według moich wyliczeń wychodzi mi około 9.5l/100km, co prawda w cyklu raczej miejskim ale to jednak i tak dużo. Co prawda mamy zimę i niskie temperatury ale nie wiem czy akurat w tym upatrywać podniesionego spalania. Może macie jakieś sugestie odnośnie powyższego problemu lub podobne dośiwadczenia? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i podpowiedzi. Pozdrawiam.

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

mikolaj107s

Nowicjusz

mikolaj107s

Miasto: Białystok

Auto: Skoda Fabia

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-27 | 06:46

Najlepiej Ci odpowie badanie silnika komputer.Wszystko zależy od sprężania,ustawienia zapłonu,stanu świec,techniki jazdy.Myslę, że po naprawie zyskasz co najmniej 2 l/100km.

~dominik

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-27 | 10:45

Dzięki za pomocne sugestie. Spróbuję je wykorzystać w praktyce, miejmy nadzieję, że skutecznie. Może ktoś z Was miał podobne przejścia ze swoim autem. Zapraszam do podzielenia się własnymi doświadczeniami i spostrzeżeniami. Pozdrawiam.

~Raf

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-29 | 20:56

Dominik 9l na Skodę to trochę dużo chyba ze jeździsz agresywnie kolega wyżej ma dobrą propozycję sprawdź spalanie

~Don kojot

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-03-03 | 17:26

Nie powiedział bym że duże skody tak maja!! jeżeli już ci to tak nie pasuję sprawdź czy nie poszedł ci termostat

~paolo

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-04-11 | 13:41

one tak pala i nic nie zmienisz moja ma40 tys km sam jezdze silnik stan super oleje, filtry na czas sprawne .

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro