2010-08-25 | 09:24
żadna nowina...................dobrze , że będą w okolicy 2014/5
Newsletter: zapisz się!
nie jesteś zalogowany
zaloguj się
zarejestruj się
Komentujesz artykuł z Motogazety mojeauto.pl: czytaj komentowany artykuł.
2010-08-25 | 13:36
Chorzy są w tym NIK, nic nie wspominają o tym że najważniejszy odcinek A1 nie ma absolutnie żadnych szans na realizację chodzi o wschodnią obwodnicę ŁODZI !!! jej nie będzie - przetarg (projektuj i buduj) zakończy się dopiero w końcu roku, no to kiedy wybudują - totalny wstyd dla rządu POwców. Co do innych odcinków to są takie o których można mówić że dobrze by było aby wcale nie weszli na plac budowy bo to totalna porażka projektantów, mają budować w określonej lokalizacji ale chyba tylko budowlańcom droga w tym miejscu jest potrzebna; zobacz różnice miedzy potrzebami społecznymi, gospodarki krajowej -typowane lokalizacje w 1998/99 roku (stronawvvw.andrzej-bak.net/index.text.drogi) a tym co forsują obecnie mające wpływ na władzę układy polityczno biznesowe pod przewodnictwem firm zachodnich które wykupiły nasze przdsiębiorstwa budowlane.
2010-08-25 | 13:49
co ciekawe są rozbieżności pomiędzy planami GDDkiA w kwestii budowy dróg do 2012 a priorytetami związanymi z Euro2012, coś słyszałem w TV, znaczy się nawet nie wiedzą, które drogi są istotne z punktu widzenia mistrzostw
2010-08-25 | 14:22
Pytanie do ab17-ile kontraktów podpisano za czasów PIS ? Dwa lata zmarnowane!
Tak czy inaczej buduje sie naprawde wiele a ze jastesmy zapóznieni 50 lat nie da sie wszystkiego zrobic na raz Wiecej logicznego myslenia panie pisułmanie!
2010-08-25 | 14:31
S7 OLSZTYNEK-NIDZICA a jest olsztynek-niedzica, słabiutko z geografii oj słabiutko:)
2010-08-25 | 15:16
Szklanka do połowy pusta czy do połowy pełna?
A kiedy s Polsce budowało się na raz aż tyle autostrad i dróg ekspresowych, kiedy chociaż połowę a może jedną czwartą tego co się buduje teraz? Czarny PR politycznej instytucji...
2010-08-25 | 21:01
No nie wiem, ale ja wiem, że cały odcinek A1 ze Strykowa do Pyrzowic nie będzie ukończony. Więc nie wiem, skąd wzięła się informacja, że tylko z Rzasawy do Pyrzowic.
Jednak odcinek to krajowa droga 2-jezdniowa, więc nie będzie to aż tak bardzo uciążliwe.
Bardziej bym się przejmował drogami ekspresowymi!. Ich budowa to całkowite fiasko! Z planowanych ok. 3000 km będzie może 20% a i to chyba nie!
2010-08-25 | 21:05
A mapka jest sprzed roku! Wstyd, by w takim najlepszym serwisie informacji drogowej zamieszczono tak starą mapkę!
2010-08-26 | 00:54
Nidzica-Niedzica, niby jedna litera a różnica między miejscowościami jakieś 500km. Jakby, któryś z urzędników przejechał się obwodnicą Nidzicy- na 5 km: trzy fotoradary często laser oraz czarna meganka i został namierzony to by nazwę zapamiętał. Ech... a swoją drogą jakby te EURO przesuneli chociaż o dwa latka...