2012-02-02 | 16:43
Przecież to następny drogowy dom wariatów!!! Przez przejścia dla zwierząt wzrost kosztów o 800 mln złotych????!!!!!!!!! Z 0,5 mld zł do 1.3 mld zł, czyli o 160% więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????? Ktoś chyba na głowę upadł. Jeżeli przejścia dla zwierząt, to po cholerę aż 19, chyba wystarczy tyle, ile węzłów, czyli CO NAJWYŻEJ sześć, chociaż trzy, góra cztery wystarczą w zupełności. To po pierwsze. Po drugie, chcą teraz, równiutką, betonową jednokierunkową nitkę płn przerabiać na jednojezdniową dwukierunkową 2+1? Co za chory pomysł? To ja chyba wolę już te jednokierunkowe "schody" w jedną stronę, w drugą mam właściwie już praktycznie równiutką autostradę. (chociaż tak nieoznakowaną) Tu nie ma nad czym się zastanawiać, tylko od razu remontować płd nitkę, co powinno być zrobione od razu po skończeniu budowy płn nitki w 2006 r. I tylko na czas przebudowy płd nitki przystosować północną do ruchu 2+1, przy pomocy żółtych linii, wykorzystując pas awaryjny i wprowadzając zakaz wyprzedzania przez ciężarówki. A przejścia dla sarn, jeleni, łosi, wilków, słoni, tygrysów, panter i innych mamutów mogą naprawdę poczekać, chociaż najlepiej zrobić je od razu docelowo, trzy, góra cztery i po krzyku. Nie no, jakiej to głupoty nasi decydenci drogowi jeszce nie wymyślili ? (chodzi mi o "wariant" płn nitki 2+1) Ręce opadają.