2008-10-24 | 13:20
a może ta kasa przydałaby sie na skończenie którejś autostrady od A do Zet......???....!!!!!!
Newsletter: zapisz się!
nie jesteś zalogowany
zaloguj się
zarejestruj się
Komentujesz artykuł z Motogazety mojeauto.pl: czytaj komentowany artykuł.
2008-10-24 | 16:45
Autostrady są również drogami, na których jeździ się bezpiecznie. Po za tym autostrady przejmą tylko część ruchu. Większość ruchu dalej będzie się odbywać po drogach jednopasmowych. Niektórzy bezmyślnie uparci wierzą, że autostrady rozwiążą problem bezpieczeństwa. Wszystkie wypadki powodują ludzie, ich częsta bezmyślnoś, głupota lub po prostu słabość. Zrozumcie to w końcu, że to nie drzewa są przyczyną wielu zdarzeń.
2008-10-24 | 17:00
Głupota nie zna granic! Tylko radary, mandaty,....a może najpierw drogi trzeba wybudować ?
2008-10-24 | 21:50
To rozwiązanie NIE poprawi bezpieczeństwa ! To tylko wyciąganie kasy od biednych ludzi. Samymi ograniczeniami nie poprawia się bezpieczeństwa, potrzeba infrastruktury drogowej...
2008-10-24 | 21:57
Problemem nie są "szybcy" kierowcy, tylko pijani i na narkotykach - to największe zagrożenie! Ponadto zupełnie bagatelizuje się problem niesprawnych aut, które nie powinny jeździć po drogach!!!
2008-10-24 | 22:00
Dokładnie! Co innego jeśli się jedzie 100 km/h nowym Mercedesem, a co innego jak się jedzie 100 km/h 10-letnim Polonezem, Lanosem czy Hyundaiem, bo nie mówię o 15-20 letnich często bardzo niesprawnych...
2008-10-26 | 11:27
Trzeci raz widzę ten sam tekst. Już mam dość. Na odchodne, kiedy kolejny raz zapłacicie mandat za jazdę trzypasmówką 80km/h kiedy ktoś postawił tam "50" pamiętajcie - Auto Świat.... walczcie z głupotą jak przy wyborach - wybierajcie tych który myślą, a auto szmatkę zostawcie kioskarzowi do zwrotu.
I powiedzcie mi jedną rzecz. Jadąc przez Francję (wybrałem do porównania bo akurat o tym jest mowa) drogo LOKALNĄ widzę ograniczenie do "70". Podobna droga w Polsce (powiedziałbym nawet, że szersza, bo pobocza są większe) i jest "50".... podobno Polski urzędnik musi wykazać się całkowitym brakiem myślenia, żeby dostać pracę. Ale żeby aż tak? Jak to kiedyś mówił smoleń "mówiłem ci, żebyś się wypchała, ale nie do końca"....