mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Polskie drogi

Polskie drogi

Komentujesz artykuł z Motogazety mojeauto.pl: czytaj komentowany artykuł.

Warszawska obwodowa S2 w zgodzie ze środowiskiem

~Marek

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-25 | 11:32

Biedna Warszawa nigdy nie miała lekko, może teraz wreszcie odetchnie.

strona 1 (z 2) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~jareh

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-25 | 11:39

Warszawa będzie miała lekko jak którakolwiek z jej obwodnic (płn lub płd) zostanie wyprowadzona na wschód - do przyszłej autostrady A2. Bo póki co to oba strumienie dojadą do końca trasy ekspresowej i eksplodują: na pólnocy w Markach a na południu na Puławskiej.
Może by tak szybko odgrzać kotleta z WOW i wywalić ludków na Siedlce?

~Kuba

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-25 | 12:23

Jareh: dokładnie tak jak mówisz. Zbyt dużej różnicy nie odczują tez jadący z południa dopóki nie powstanie Salomea-Wolica i S7 Grójec-Lotnisko. Niestety te dwie trasy są ofiarami bałaganu w GDDKiA i warszawskiej NIMBY (czyt. maluczkich polaczków pt. drogi tak ale nie za blisko mnie).

~szef

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-25 | 16:54

al. Jerozolimskich a nie al. Jerozolimskiej.

aaa

Motoryzacyjny ekspert

aaa

Miasto: Warszawa

Auto: Lexus GS

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-25 | 18:47

podoba mi się stwierdzenie "eksplodują w markach". Dalsza budowa S8 za Wyszków i dokończenie A2 sprawi, że w Markach będzie piekło. Natężenie ruchu cały czas rośnie, a dobra droga sprawi że ten wzrost będzie szybszy. Pięknie Warszawę dopną zaniechania urzędników, z jednej Marki, z drugiej Janki.... Co więcej, brak całej S2 sprawi że odcinek do Puławskiej nie przejmie ruchu z S8, a więc znów przez Marki....
Obwodnica Marek powinna być priorytetem!!!!

~mmm

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-25 | 22:37

ale to nie jest tak że ten odcinek s2 nic nie da. otóż da. np w ruchu lokalnym, ja sobie jeżdżę na działeczkę z ursusa w rejon warki, zamiast tłuc się marynarską i puławską, będę miał bezkolizyjny przejazd (do puławskiej) w 15 minut (obecnie 30-90 w zależności od korków)

~warszawiak

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-27 | 12:41

Zgadzam się z mmm. Zawsze lepszy istniejący odcinek tzw S2 Konotopa-Puławska niż nic. Tzw, ponieważ praktycznie będzie to dalszy ciąg A2. Niech no tylko zaczną go wreszcie budować, tak jak i A2 Konotopa-Stryków. Wielokrotnie pisałem, że przez wieloletnie odwlekanie decyzji co do w/w odcinków, uwierzę w ich powstanie dopiero, kiedy nastąpi na nich symboliczne wbicie łopat, a potem wjadą koparki. Oby tak się stało i znów nie wystrzeliło jakieś sratatata. Mam nadzieje, że dożyję tego, żebym wreszcie mógł z Warszawy do Łodzi i dalej do granicy w Świecku, czyli nawet do Lizbony przejechać w całości autostradą. Pierwotnie miało tak być na... olimpiadę w Moskwie w....1980 roku. Może wreszcie po tylu perturbacjach doczekamy się tego po 30-tu paru latach.

~warszawiak

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-27 | 13:03

P.S. Uprzedzając ewentualne riposty, wiem, że odcinek S2 Puławska-Lotnisko z odnogą S79 do Marynarskiej jest już w budowie. Teraz chodzi konkretnie o odcinek S2 Lotnisko-Konotopa i A2 Konotopa-Stryków.

~pawelkatnik

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-28 | 12:57

Hmm, a mnie mimo wszystkich pozytywów budów w okolicach stolicy wciąż boli, że Wrocław zamyka ring A4 i A8, Trójmiasto ma S6 i lada chwila S7, Kraków ma A4 i kawałek S7, śląska aglomeracja ma S1 i niebawem A1, a Warszawa?? No właśnie...

~bla

Zgłoś komentarz do moderacji 2010-03-30 | 11:20

Wrocław nie zamyka żadnego ringu, a w województwie śląskim jest jeszcze A4, A1 to będzie dopiero w 2011 (jak dobrze pójdzie), S1 też nie jest cała (i do 2012 raczej nie będzie). Wtedy Warszawa będzie mieć to o czym tu się pisze więc nie przesadzajcie z tym narzekaniem na Warszawę.

strona 1 (z 2) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro