mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Gadżety motoryzacyjne do iGoogle!

Zaloguj się

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Finanse, prawo, ubezpieczenia, motobiznes, flota

Finanse, prawo, ubezpieczenia, motobiznes, flota

Komentujesz artykuł z Motogazety mojeauto.pl: czytaj komentowany artykuł.

Straż miejska będzie mogła zatrzymywać z auta

~theSlaw

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-05 | 07:10

Ciekawe jakie jeszcze uprawnienia do łupienia obywateli dostana ci idioci?

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~andy

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-05 | 09:11

a psie kupy w parkach miejskich straszą jak dawniej...a "wysokiej klasy specjaliści" tylko nie wiadomo od czego będą kontrolować samochody..

Aldik

Motomaniak

Aldik

Miasto: Katowice

Auto: BMW Seria 7

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-05 | 13:43

Jakaś masakra - ucieszyłem sie kiedys jak powiedzieli, ze będzie straż miejska - pomyślałem, że będą chodzić po osiedlach i pilnować aby nie kradli radi ze samochodów, w"wychowywali" gówniarzy i ogólne pilnowali spokoju a CI CO !? Ładują blokady na koła , z radaram latają - czyli robią kase!!

~Wojtus

Zgłoś komentarz do moderacji 2012-01-07 | 18:59

Bardzo szczytne zamierzenie gdyby :
1. Wielu strażników Straży Miejskiej nawet nie posiada prawa jazdy, nie mówiąc o potrzebie znajomości przepisów.
2. Znajomość przepisów Prawa o ruchu drogowym wśród tej grupy zawodowej jest zatrważająco niska np w stosunku do funkcjonariuszy policji drogowej. Miałem za zadanie przeszkolić tych ludzi w zakresie znajomości przepisów i ich interpretacji .Orka na ugorze.
3. Stawia to na straconej pozycji praktycznie każdego strażnika w sytuacji konfliktowej z lepiej znającym przepisy kierowcą. Tacy też się czasami znajdują.
4. Efektem takiej "kolizji" będzie sprawa w Sądzie Grodzkim. Ile spraw przybędzie sądom lepiej nie mówić.
5 Jakie tego będą efekty , lepiej nie mówić.

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Grupa Allegro Sp. z o. o. 1999-2012
Logo Grupa Allegro