mojeauto.pl

Forum motoryzacyjne

Szukaj na forum

O forum

Forum kierowców - Twój samochód - Chrysler Vision

Twój samochód - Chrysler Vision

Wielki problem !!! Proszę o pomoc !!!

~Adol78

Zgłoś komentarz do moderacji 2009-12-07 | 19:44

Witam!!
Posiadam auto marki Chrysler Vision z roku 94.
Miałem do przejechania ponad 700km. Po przejechaniu ok. 60km auto nagle zgasło?
Po większych oględzinach przyczyną była stacyjka, która nie łączyła i czasami się cos w niej rozłączało wiec wyciągnąłem kostkę, która była podłączona do stacyjki i przy pomocy kabelków podłączyłem ją na ?krótko? i nareszcie był spokój i mogłem jechać dalej.
Po przejechaniu ok. 400km. Auto na autostradzie po prostu się wyłączyło wiec po szybkim sprawdzeniu doszedłem do tego ze świeca nie ma iskry stwierdziłem ze albo padła cewka albo jest jakieś zabezpieczenie albo tez Immobilizer, który widocznie po jakimś czasie zaskoczył i zablokował.
Zdjąłem klemę + z akumulatora i odczekałem ok. 5min. po czym auto odpaliło bez żadnych problemów i przejechałem tak kolejne 10km i nastąpiło to samo, czyli silnik pod czas jazdy zgasł i tak za każdym razem?
Proszę Was o pomoc w rozwikłaniu tej przyczyny.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

~Jacek

Zgłoś komentarz do moderacji 2018-01-26 | 18:22

Miałem podobnie u mnie zawiesił się czujnik przepustnicy odpiolem wtyczkę i znów podpiąłem i było ok pozdrawiam Jacek

strona 1 (z 1) Odpowiedz odpowiedzi wyświetlaj:

Mojeauto.pl - motoryzacja w Internecie | Copyright © Motor-Presse Polska sp. z o. o. 1999-2019